<<  December 2017  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
      3
  910
1314151617
25263031

Hírlevél

Szolgáltatásaink

Technikai adottságok

 

Az épület kiváló akusztikájú színháztermében minden rendelkezésre áll színházi előadások, koncertek, mozi vetítések, konferenciák technikai lebonyolítására, vagy éppen egy professzionális minőségű hanganyag felvételére.

 

Technikai felszereltség

A Szivárvány Kultúrpalotában komplett hangrendszer található. Az épület többféle PC és profil lámpákkal rendelkezik, 96 szabályozott és 24 direkt csatorna alkotja a fénytechnikai palettát. A nagyteremben HD minőségű projektor, vetítővászon, internet csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Tolmácsberendezés

A Kultúrpalotában szinkrontolmács helyiség található, 4 nyelven, 80 fős tolmácsberendezés segítségével nemzetközi rendezvények is lebonyolíthatók. A tolmácsok fordítását vezeték nélküli technológiával az egész teremben közvetítik. A tolmácskészülékek bérelhetők.

 

Színpad

A színpad 12x8 méteres, borítása parketta/balett szőnyeg, hasznos magassága 8 méter. A színpad felett 4 db motoros ponthúzó tréger, 2 db kézi működtetésű tréger található.


Nézőtér

A nézőtér 347 székkel rendelkezik. A földszinti rész emelhető, így alkalmassá

téve a teret exkluzív fogadások rendezésére. A földszinten 207 ülőhely, a

karzaton 51 ülőhely, az emeleten pedig 89 ülőhely található.

A földszintre 50 db pótszék kihelyezhető.

 

Akadálymentesség

A Szivárvány Kultúrpalota épülete mozgáskorlátozottak számára akadálymentes, termei és szolgáltatásai kerekes székkel megközelíthetők, ezenkívül speciálisan kialakított mosdó is rendelkezésre áll. Nagyothalló készülékkel rendelkező vendégeink indukciós húrok segítségével hallhatják a műsort.

 

Öltözők

A fellépő művészek, előadók rendelkezésére 2 db (4-4 fős) gyorsöltöző,

2 db csoportos öltőző (20-20 fős), valamint további 2 (8-8 fős) öltöző

áll rendelkezésre.

 

Mozi

A Kultúrpalotában 9x6 méteres motoros vászonra egy Christie CP 2210-es digitális vetítő vetíti a filmeket.

Teremhasználat


A Szivárvány Kultúrpalota színházterme külső partnerek rendezvényei (konferenciák, tudományos-és szakmai rendezvények, fogadások, előadások) számára igénybe vehetők.

A terembérlés feltételeiről és a lehetséges dátumokról írásos igény alapján a Szivárvány Kultúrpalota munkatársai adnak tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36/82/510-893
 

Az igénybevétel feltételei:

Időpont foglalás

Külső rendezvény számára időpontot foglalni a Szivárvány Kultúrpalota munkatársainál lehetséges. A programok befogadhatóságának elbírálásában szerepet játszanak a már meglévő saját programok és külső foglalások.

Az időpont foglalásának legkevesebb 1 hónappal a rendezvény tervezett időpontja előtt meg kell történnie, ennél rövidebb időn belül nem áll módunkban rendezvényt befogadni.

 

Árajánlat

Az írásos megkeresést és az időpont egyeztetést követően a Szivárvány Kultúrpalota munkatársai legkésőbb 7 munkanapon belül árajánlatot küldenek a külső partnerek számára.

 

Szerződéskötés

Az időpont egyeztetést és az árajánlat elfogadását követően, a terembérletre vonatkozó szerződést a Szivárvány Kultúrpalota rendezvényszervező munkatársa készíti elő, melyet legkésőbb a rendezvény esedékessége előtt 21 nappal megküld a partnernek.

Érvényes, mindkét fél által hitelesített szerződés hiányában a rendezvény nem tartható meg. A fizetés módja a szerződésben foglaltak szerint történik.

Ruhatár:

A Szivárvány Kultúrpalota előterében az érkező vendégek számára ingyenes ruhatár áll rendelkezésre. A ruhatár a rendezvények időpontjaihoz igazodva nyit ki.

Külső partnereink számára, előzetes egyeztetés alapján, a terembérleti szerződésben rögzített időtartamban és feltételekkel a ruhatár igénybe vehető.

Vendéglátás, catering

A Kultúrpalota vendégei számára, a rendezvények ideje alatt áll rendelkezésre a büfé.

Külső rendezvényekhez kapcsolódó catering szolgáltatást a Szivárvány Kultúrpalota munkatársával történő egyeztetést követően lehet igénybe venni.

Konferenciák, egyéb rendezvények alkalmával lehetőség nyílik az épület emeleti társalgójában külön VIP büfé kialakítására.

 

Reklámfelületek

Nyilvános kulturális rendezvények esetében a program ismertetését elhelyezzük az Együd Árpád Kulturális Központ havi műsorkalauzában (Kaposvár kulturális eseményeit tartalmazó programsoroló) és a Szivárvány Kultúrpalota honlapján.

Külső partnereink által készített bármilyen reklám-és promóciós anyag csak a Szivárvány Kultúrpalotával egyeztetett feltételekkel kerülhet nyomtatásra. Nyomtatott szórólap kihelyezésére, terjesztésére, a belső médiafelületek igénybevételére, támogatói molinó kihelyezésére előzetesen egyeztetett módon és feltételekkel lehetséges.

 

Jegyértékesítés

Nyilvános előadásra helyreszóló jegygarnitúrát készíteni, kizárólag a rendezvényszervező által rendelkezésre bocsátott jegytérkép alapján lehetséges.

A jegykészítés és értékesítés a teremhasználati szerződésben foglaltak szerint többféle módon is történhet.

A Szivárvány Kultúrpalota előadásaira elővételben, a Tourinform Irodában (Kaposvár, Fő u. 8., Telefon: +36/82-512-921) kaphatók jegyek.

A Tourinform Iroda mellett és a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában H-P 12.00 és 17.00 óra között.

 

 

Akadálymentesség

A Szivárvány Kultúrpalota épülete mozgáskorlátozottak számára akadálymentes, termei és szolgáltatásai kerekes székkel megközelíthetők, emellett speciálisan kialakított mosdó is rendelkezésre áll. Nagyothalló készülékkel rendelkező vendégeink indukciós húrok segítségével hallhatják a műsort.

Dohányzás

A Szivárvány Kultúrpalota teljes épülete nemdohányzó.

Épületlátogatás idegenvezetéssel


A Szivárvány Kultúrpalota lehetőséget biztosít az épület megtekintésére vezetett bejárás keretében.

Az épületlátogatás előzetes bejelentkezés alapján egyének és csoportok számára egyaránt elérhető.

A bejárás alkalmával a látogatók megismerkedhetnek a Szivárvány Kultúrpalota építészeti sajátosságaival, a színházterem technikai adottságaival, valamint rövid áttekintést kapnak az Intézmény működéséről, programjairól.

Lehetőség nyílik továbbá az épület teljes bejárására, olyan helyiségek megtekintésére (mozigépház, kiszolgáló helyiségek, zsinórpadlás), amelyeket a programok alkalmával egyébként nem láthat a közönség.

Az épületlátogatásra a Kultúrpalota jegypénztárában lehet jegyet váltani a következő kategóriákban, előzetes bejelentkezés után:

 

Felnőtt belépőjegy: 300Ft

„Pincétől a padlásig” felnőtt belépőjegy: 500Ft

 

Gyermek, diák és nyugdíjas jegy: 150Ft

„Pincétől a padlásig” gyermek belépőjegy: 300Ft

 

Csoportos belépőjegy felnőttek számára (15fő felett): 200Ft

„Pincétől a padlásig” csoportos felnőtt belépőjegy: 300Ft

 

Csoportos belépőjegy gyermekek, diákok és nyugdíjasok számára (15fő felett): 100Ft

„Pincétől a padlásig” gyermek, diák és nyugdíjas csoportos belépőjegy: 200Ft

 

Az épület előtere és színházterme nyitvatartási időben (hétköznapokon 12.00-18.00 óra között) szabadon megtekinthető, amennyiben nincs rendezvény vagy próba.

Fotózás


A Szivárvány Kultúrpalota épülete fotózás (esküvői fotózás) céljára kibérelhető.

Részletesebb információért kérjük, keresse meg a Kultúrpalota

munkatársait a következő elérhetőségeken:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36/82/510-893 

Hangfelvétel készítése


Az épület kiváló akusztikájú színháztermében minden rendelkezésre áll egy professzionális minőségű hanganyag felvételére. A Szivárvány Kultúrpalotában komplett hangrendszer található. Színháztermi felvétel készítéséhez belógatott, illetve színpadon alkalmazható mikrofonok állnak rendelkezésre.

Részletesebb információért kérjük, keresse meg a Kultúrpalota munkatársait a következő elérhetőségeken:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36/82/510-893

+36/30/493-78-13

Filmvetítés csoportok számára


A Szivárvány Kultúrpalota megőrizve eredeti funkcióját (Kaposvár város első mozijaként nyílt1928-ban)a Szivárvány Filmklubnak is otthont ad. Emellett gyermekcsoportok, diákcsoportok (oktatási anyagokhoz kapcsolódó anyagok levetítésére), cégek és egyéb szervezetek számára lehetőség nyílik zártkörű vetítések megrendezésére.

A zártkörű vetítések feltételeiről kérjük, keresse meg a Kultúrpalota munkatársait a következő elérhetőségeken:

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36/82/510-893